I dag ble det vedtatt: Bolaks skal bygge et anlegg for å kunne produsere 10.000 tonn postsmolt

Nyheter
0

Kakefest i Eikelandsosen.

De har jobbet med planene lenge, men over sommeren skjøt det fart. I begynnelsen av august fikk Terje Søviknes (FrP) med seg kommunestyret i Bjørnafjorden i å støtte detaljreguleringen for landbasert oppdrett på Samnøy.

Milepæl
Mandag kom bekreftelsen fra Bolaks selv om at oppdrettselskapet har gått løyve til å produsere laks på land. Det innebærer primært storsmolt, såkalt postsmolt, men også matfisk av laks.

Foto: Bolaks

«I dag feirer vi en milepæl i Bolaks sin historie! Vi er stolt av å dele nyheten av at vi har fått løyve til å produsere 10.000 tonn postsmolt. Vi gleder oss til å ta fatt på å bygge et stort og moderne landanlegg på Samnøy Industriområde. Dette sikrer at Bolaks også i fremtiden vil være et lokalt kvalitetsprodukt,» skriver Bolaks på sin Facebook-side.

Både postsmolt og matfisk
Da var det duket for både bløtkake og champagne for de ansatte i oppdrettselskapets egne forretningslokaler.

Oppdretteren fra Eikelandsosen vil føre opp et kombinert postsmolt- og matfiskanlegg som kan produsere 10.000 tonn fisk. Det 173,9 dekar store planområdet ligger nord for Samnøy, på Bogøya, cirka to kilometer sørvest for Holmefjord og cirka 11 kilometer nordvest for Eikelandsosen.

Skisse av det planlagte postsmolt/matfiskanlegget. ILLUSTRASJON: Bolaks