Her sprenges første salve for SalMars nye gigantfabrikk på Senja

Nyheter
1410

Tirsdag startet grunnarbeidene. 

I august avgjorde SalMar at selskapets nye slakte- og prosesseringsanlegg, InnovaNor, skal ligge i Klubben næringspark i Lenvik kommune. Tirsdag gikk startskuddet for fabrikken. Totalt 500.000 faste kubikkmeter skal sprenges på tomta.

– Det var veldig artig, og en bekreftelse på at nå er vi ordentlig igang. Det har vært ventet lenge på dette anlegget fra SalMar nord, sier konserndirektør for salg og industri hos SalMar, Frode Arntsen til Folkebladet.

Slik skal anlegget se ut når det er ferdig. ILLUSTRASJON: SalMar

Ifølge Arntsen starter selve byggingen på vårparten i 2019, og han håper den første laksen skal gå gjennom anlegget om to år. Fabrikken har en prislapp på 675 millioner kroner.

Ordfører i Lenvik, Geir Sivertsen, sier det har kjempestor betydning at arbeidet med fabrikken er i gang.

– For det første er dette starten på klargjøringa av et stort nærings- og industriområde, som vil være viktig for nye Senja kommune. Her legges det til rette for den type næring som Salmar representerer, industrietableringer knyttet til marin, maritim eller sjømatrelatert virksomhet. For det andre starter nå Salmar, som er første til å etablere seg på området, arbeidet som skal gå slag i slag inntil ferdig fabrikk er ferdig høsten 2020, sier Sivertsen.