Høy prisoppnåelse og lave kostnader blåste opp Mowi-resultatet

Nyheter
1356

Kan være starten på en ny trend, tror Pareto Securities og Sparebank1 Markets.

Onsdag morgen la Mowi frem sin kvartalsvise trading update, som viser hvordan slaktevolumer og driftsresultater utviklet seg i det nylig avsluttede andre kvartal. Og resultatet var langt bedre enn hva meglerhusene på forhånd hadde ventet og estimert.

Marginer
– Dette er drevet av marginalt høyere slaktevolum, men enda viktigere sterkere marginer. Spesielt EBIT/kg i Chile og Irland kom inn sterkere enn forventet, mens marginen i Norge var på den svake siden ettersom bidrag fra forbrukerprodukter fremdeles ser ut til å være begrenset, skriver Paretos analytikerduo Carl-Emil Kjølås Johannessen og Gard Aarvik i en oppdatering onsdag morgen. 

De tror den driftsmessige framgangen fortsetter i andre halvår, og øker estimatene basert på det.

– Vi forventer ytterligere driftsforbedringer for selskapet i H2, men vil trolig øke 2020-estimatene med cirka to prosent på grunn av det sterke Q2 og enda lavere H2-kostnader, spesielt i Chile. Vi forventer at konsensusestimatene vil øke noe ettersom våre 2020-estimater for øyeblikket er cirka 20 prosent over konsensus, skriver de videre. 

Pareto Securities har en kjøpsanbefaling med kursmål 205 kroner på Mowi.

Kostnadsforbedring
Også Sparebank1 Markets er fornøyd med Mowi-tallene.

– Alle regioner unntatt Norge slår forventningene. Norge var ganske svakt med en EBIT/kg på EUR 1,05, 18 prosent under median konsensus på EUR 1,28 og verre enn det laveste konsensusestimatet på EUR 1,18 i Infront. Konsensus forventet veldig svake resultater fra Chile og Canada på grunn av lav pris i USA og sannsynligvis liten kostnadsforbedring, skriver analytiker Christopher Robin Vinter i et kundenotat.

– Vi finner de svake resultatene i Norge litt bekymrende, da kostnadene i regionen har hatt en økende trend. Vi mener at hovedfokuset i 2Q-rapporten bør være hvordan kostnadsnivået i de forskjellige regionene utvikler seg. Imidlertid var resultater for alle andre regioner sannsynligvis sterkt drevet av en kombinasjon av pris og kostnader, og det kan være en markering av begynnelsen på en positiv trend. Vi forventer ikke å gjøre noen endringer i de langsiktige estimatene våre etter tradingoppdateringen, legger han til.

Sparebank1 Markets har også en kjøpsanbefaling og kursmål 205 kroner for Mowi.

Mowi-aksjen stiger med 5,6 prosent etter en halvtimes børshandel onsdag morgen. Aksjen er sist omsatt på 177 kroner.