Bekrefter 470 tonn i tap: Hordafor sender to båter til Arnarlax

Nyheter
1932

Nye forsterkninger til Island.

Tidligere denne uken kunne iLaks rapportere at slaktebåten «Norwegian Gannet» var blitt sendt til Island for å støtte den islandske oppdretteren Arnarlax. I et forrykende uvær har Arnarlax opplevd ekstraordinær dødelighet i merdene.

Siste anslag er på 470 tonn laks, ifølge det islandske Mattilsynet. Det skriver avisen Stundin.

Svak fisk
Slaktebåten skal settes i arbeid med å ta ut svak fisk, og med det forsere og øke slaktekapasiteten til Arnarlax. Fredag ettermiddag går «Norwegian Gannet» med ni knops fart med kurs nordover. Slaktebåten er nå like vest av Breidavik, med kurs for Arnarfjordur.

Danmarkstredet, mellom Grønland og Island, er beryktet for sitt dårlige vær. På Arnarlax’ webkamera kan en, i tett sndødrev, skimte flere båter i aktivitet ved merdene i Arnarfjordur.

Seilingsrute for Hordafor IV. Skjermdump: Marine Traffic

Ifølge Marine Traffic er 3.200-tonneren «Hordafor VI» allerede på plass i Bildudalur, hvor Arnarlax har sin landbase. Søsterskipet «Hordafor IV» stamper nå like nord for Island, med Bildudalur som destinasjon.

Administrerende direktør Siv Østervold i Hordafor henviser iLaks/SalmonBusiness til Arnarlax for kommentarer til saken.

– «Hordafor VI» henter ensilasje hos Arnarlax, sier hun.

Dødfisk
Ringnotsnurperen «Sighvatur Bjarnasson», som har pumpet dødfisk ved merdene tidligere denne uken, er nå på vei til Vestmannaejar.

Arnarlax’ styreformann Kjartan Olafsson ønsker ikke å kommentere saken overfor iLaks, utover at selskapet opprettholder guiding for et slaktevolum på 10.000 tonn i år.

Arnarlax legger frem sitt årsresultat den 26. februar, og vil formodentlig kunne gi mer informasjon om saken da.