Holmøy om nytt lakseslakteri: – Vi er nesten klare til å gjøre beslutningen

Nyheter
962

Holmøy-konsernet planlegger et nytt lakseslakteri i Sortland kommune, som kan gi mellom 80 og 100 helårlige arbeidsplasser. 

iLaks omtalte slakteriplanene allerede i 2014 i forbindelse med at Holmøy-konsernet hadde kjøpt eiendommen i Holmen, og var på vei til å flytte ut av Sortland Havn. I 2018 samlet selskapet all sin virksomhet i Holmen, og flyttet inn Snøhetta-tegnede lokaler til 300 millioner kroner.

Eidsfjord Sjøfarm, som er havbruksselskapet i konsernet, slakter i dag fisken hos Nordlaks på Stokmarknes. Men det kan det bli endringer på fremtiden. Onsdag presenterte direktør og medeier Knut Roald Holmøy planene for et fremtidig lakseslakteri. Til stede under presentasjonen var blant andre fiskeri- og sjømatminister Geir Inge Sivertsen (H).

FOTO: Eirik Jenssen (med tillatelse)

– Det er riktig å si at vi er nesten klare til å gjøre beslutningen, sier Knut Roald Holmøy til Kyst og Fjord.

Ifølge Holmøy, som foreløpig holder kortene tett inntil brystet, ønsker konsernet å bygge et slakteri med store vinduer, som skal gi både utsikt for ansatte og innsyn for besøkende. Skulle planene bli en realitet, vurderes også et visningsanlegg på slakteriet.

Holmøy advarte også om at etableringen av et eventuelt nytt slakteri ikke vil skje uten konsekvenser for grunnlaget til andre slakterier i regionen.

– Vi kan ikke ha lakseslakterier på hvert nes i Vesterålen, vi tror det er naturlig at det er to store slakterier. Vi mener det er en formålstjenlig struktur, da de to vil kunne utfylle hverandre på en god måte, sa Holmøy.

Holmøys base i Sortland. Lakseslakteriet planlegges sørover, bak til høyre i dette bildet. FOTO: Eirik Jenssen (med tillatelse)