Eidsfjord vurderer nytt slakteri

Nyheter
520

Arbeidet ved det 28 mål store industriområdet i Holmen i Vesterålen har pågått siden i høst. Konsernsjef Knut Roald Holmøy bekrefter overfor Vol.no at man har besluttet å iverksette bygging av 130 meter kai, et lagerbygg på 2.600 kvadrat, samt et 900 kvadratmeter stort administrasjonsbygg. I planene omtales også et lakseslakteri, men Holmøy sier det kun er en teoretisk mulighet.

– Vi slakter i dag vår fisk hos Nordlaks på Stokmarknes, og det er vi veldig fornøyd med. Vesterålen har allerede fire lakseslakterier, og vi ser ikke behov for å bygge det femte. Men skulle det tvinge seg frem at vi må ha eget slakteri, skal vi ha plass på området og kapasitet i vann og strømforsyning til å gjøre det.

Holmøy utelukker ikke at myndighetene i fremtiden kan komme til å legge inn krav om landaktivitet som kriterium for tildeling av nye konsesjoner.

Aktiviteten samlet under eiendomsselskapet Holmøy Holding består av trålrederiet Prestfjord, som har tre trålere, samt Eidsfjord Sjøfarm med 11 laksekonsesjoner, melder Vol.no.