Her er de første bildene av Utrors 300 meter lange nedsenkbare havfarm

Nyheter
0

Helgeland-duo sikter på oppdrett offshore.

Under Offshore Nordland kunne Utror og Lovundlaks dele de første bildene av enheten som duoen vil legge på Trænabanken. Den er 300 meter lang, 55 meter bred og har et fribord ved normal drift på 20 meter.

«Den er stor, men langt fra størst, og det gjør oss ingenting», skriver Lovundlaks på sin Facebook-side.

«Den observante ser kanskje også at det heller ikke er noen nøter i overflaten? Her skal laksen produseres nedsenket, vekk fra de verste bølgekreftene og ned dit det er lite lus. Ved full drift skal vi sette inn 2,4 millioner smålaks på ca. et halvt kilo i hver enhet, og da håper vi på å være i gang med å slakte i 2029.»

Saken ble først omtalt av Helgelands Blad.

Les også: – Kun rammevilkårene mangler før vi kan få et nytt eventyr

Under Aqua Next-messen, som arrangeres i Stavanger denne uken, skal Utror gå gjennom operasjonsfilosofien som prosjektet og teknologien er tuftet på.

Det Lovundlaks-eide selskapet ønsker å ta en operatørrolle på Trænabanken, og ser store muligheter der.

– Vi har jo fokusert på Trænabanken, som vi mener kan ha et potensial på mellom 500.000 tonn og en million tonn. Vår ambisjon er i første rekke å få et operatøransvar i et større område der vi kan planlegge for lønnsom drift i industriell skala som ivaretar god biosikkerhet og HMS, fortalte daglig leder i Utror, Olav-Andreas Ervik, på fjorårets Lofotseminar.

Illustrasjon: Utror