Henning Jakobsen fra Senja er blant de nye dykkerne som får opplæring ved KB-skolen.
Denne uken har senjaværingen og ti andre kolleger deltatt på KB-skolen, en opplæringsuke der nyansatte får innføring i KB sin erfaring og spisskompetanse innen dykker- og servicetjenester på dypdrift.
Det skriver KB-gruppen i en pressemelding.
Gruppen har ambisjoner om å være landets beste serviceselskap på dypdrift. I april kunngjorde de at de ønsker å tredoble mannskapet, fra 15 til rundt 45 ansatte.
Spisskompetanse
Siden den gang har de mottatt over 100 søknader fra håpefulle dykkere. Nå er de elleve første nye yrkesdykkerne på plass i Rørvik i Trøndelag.
For Henning Jakobsen var valget om å søke seg jobb som yrkesdykker hos KB enkelt.
– KB er i stor vekst og er blant de beste i verden på nedsenkbar teknologi. For meg er det veldig spennende å være med på denne banebrytende satsningen. Alt tyder på at dypdriftsservice tar en større del av markedet, og da vil jeg ha den spisskompetansen. Det kjennes ut som det er her jeg bør være for å utvikle meg som yrkesdykker, forteller 27-åringen.
Etter endt opplæringsuke er nysertifiserte Jakobsen fornøyd med oppstarten.
– Nå kjenner jeg både KB og mine egne arbeidsoppgaver så godt som jeg kan gjøre allerede før jeg har gjort meg praktiske erfaringer selv ute hos kundene. Nå gleder jeg meg til å komme med ut på fartøyene, sier han.
Nøye med nøter
Dykkerselskapet har over 20 års erfaring fra et bredt spekter av dykker- og serviceoperasjoner langs hele Norskekysten. I tillegg til oppbemanningen har de investert i to nye båter for å møte et voksende behov for dykker- og servicetjenester på dypdrift.
– Vi er overveldet av responsen vi har fått. Nå har vi passert 100 mottatte søknader fra folk som ønsker å ta del i satsningen på dypdriftsservice. Det sier meg at det vi gjør er spennende for mange. Dette er bare starten, sier dykkernestor og forretningsutvikler Ola Krystad i KB-gruppen.
KB-skolen gjennomføres av alle nyansatte. I tillegg til grunnleggende kunnskap om fiskevelferd, hygiene og kjemikaliehåndtering, får deltakerne spesialtilpasset teoretisk og praktisk undervisning rettet mot service på nedsenkbar teknologi.
Dykkerlege Håvard Avelsgaard har undervisning, og noen av landets fremste eksperter lærer yrkesdykkerne om tau, materialer, knyting og bøting av nøter under vann.
Ved dypdrift er det avgjørende for resultatet å unngå å heve nøtene gjennom produksjonssyklusen. Krystad forteller at det derfor er viktig at yrkesdykkerne har et høyt ferdighetsnivå i notbøting.