Hawk Seafood overtar aksjemajoriteten i SFI

Nyheter
0

Det norske investeringsselskapet Hawk Seafood kjøper en majoritetsandel i leverandørbedriften Spf. Sea Farm Innovations (SFI).  

Færøyiske SFI leverer og utvikler innovative mekaniske løsninger for havbruksnæringen, og ble etablert i 2016 av gründerne Eyðbjørn Hansen og Gunnar Johildarson. Selskapet har blant annet utviklet «SFI SYSTEM»; en skånsom og svært effektiv avlusingsløsning med fokus på fiskevelferd, enkel betjening, høy kapasitet kombinert med lavt fysisk fotavtrykk. SFI SYSTEM har blitt levert til en rekke ledende lakseoppdrettere og servicebåtleverandører i Norge, Canada, Chile, Færøyene og Skottland. I løpet av de siste tre årene har SFI levert systemer for totalt 90 millioner danske kroner og med god lønnsomhet.

Les også: Sea Farm Innovations til salgs for 100 millioner kroner

– Vår ambisjon er å utvikle en sterk, innovativ og diversifisert løsningsleverandør til havbruksnæringen, basert på suksessen SFI-gründerne har hatt innen mekaniske avlusingssystemer. Videre vekst i havbruksnæringen er avhengig av å løse næringens utfordringer på en bærekraftig måte, og vi mener SFI er godt posisjonert og har unik kompetanse til å tilby innovative løsninger for å drive næringen videre. Vi ser frem til å jobbe med det svært kompetente SFI-teamet, sier Joakim Stavnes Karlsen, administrerende direktør og partner i Hawk Seafood, i en melding.

SFI vil fokusere på å styrke sin posisjon i markedet med Hawk Seafood som ny aksjonær for å muliggjøre videre vekst, inkludert rekruttering og samarbeidsavtaler for en styrket organisasjon i Norge. I tillegg styrker selskapet sin posisjon i det chilenske markedet hvor de opplever en økende interesse for sine løsninger da økt regulering knyttet til fiskevelferd forventes å drive etterspørselen fremover.

– Vi er glade for å ha fått Hawk Seafood som partnere i SFI. Selskapet vårt har hatt en sterk utvikling siden vi startet opp i 2016, og vi er nå klare og i stand til å begynne på neste fase av vår vekstreise sammen med Hawk Seafood. De har mye erfaring med å utvikle vekstbedrifter samt et bredt nettverk i næringen, sier Eyðbjørn Hansen, administrerende direktør og medgründer av SFI.

Transaksjonen ble gjennomført som et kjøp av eksisterende aksjer der Hawk Seafood kjøpte en eierandel på 50,1 prosent i SFI, mens grunnleggeren og ledergruppen beholdt 49,9 prosent eierandel.

Hawk Seafood er et norsk investeringsselskap med fokus på investeringer som kan bidra til økt vekst i sjømatnæringen på en effektiv og bærekraftig måte. Hawk Seafood består hovedsakelig av kapital fra norske family offices og investeringsteamet.