– Havbruksnæringen er på full fart inn i en industriell revolusjon

Nyheter
1140

VisionTech i Trondheim har spesialisert seg på design og implementering av elektro- og automatiseringsløsninger for ulike industribransjer. Nå sikter selskapet seg inn på havbruksnæringen, men innrømmer at de kanskje er litt sent ute.

Runar Holte. FOTO: VisionTech

– Det største uforløste potensialet vi ser, er innenfor fisk. Havbruksnæringen er på full fart inn i en industriell revolusjon. Med vår erfaring med krav til oppetid og presisjon burde vi ha mye å bidra med innenfor oppdrettsbransjen, sier daglig leder Runar Holte (43) til Finansavisen.

VisionTech har Hydro, Norcem, Statkraft, Glava, MacGregor og Washington Mills på kundelisten, og konkurrerer mot blant andre Siemens, ABB, Goodtech og Guard.

På spørsmål om selskapet ikke er litt sent ute i oppdrettsmarkedet, svarer Holte:

– Jo, det er mulig vi ikke har vært tidlig nok på ballen, men vi mener likevel vi kan ha noe å tilføre. Vi leverer ikke selve mekanikken eller prosessutstyret. Vi kan være leverandør til prosessleverandører og kommer gjerne inn på eksisterende anlegg for å forbedre fabrikkstyringen.

VisionTech ble startet i 2003, og har i dag 26 medarbeidere. I tillegg til hovedkontoret i Trondheim, har bedriften også et avdelingskontor på Orkanger. Selskapet omsatte i 2018 for 56,5 millioner kroner, ifølge Proff.no. Driftsresultatet endte på 809.000 kroner.