Hauge Aqua hevder avtalen med Mowi er terminert

Nyheter
1162

I en Facebook-melding fredag formiddag skriver Hauge Aqua, at de har terminert utviklingsavtalen med Mowi om utviklingen av Egget.

Meldingen ble publisert klokken 11.30, og kommer i kjølvannet av at E24 tidligere skrev at Hauge Aqua ønsket å bryte samarbeidet om Egget med storoppdretteren.

«Egget». ILLUSTRASJON: Hauge Aqua

«I 2018 fekk Mowi tilsegn om seks utviklingskonsesjonar for Egget. Samtidig fekk Mowi eksklusiv rett til å samarbeide om utviklinga av Egget. I byte skulle dei betala for utviklingskostnadane, kjøpa egg til utviklingsprosjektet og halde fiskeproduksjon i disse. Utviklingsprosjektet med Mowi har dessverre ikkje hatt framdrift sidan 31.12.2018. I mellomtida har Hauge Aqua vidareutvikla det store Egget på 20.000m3 for eigen rekning og risiko, og utvikla postsmolt Egget for sin grøne konsesjon», skriver Hauge Aqua i Facebook-meldingen.

iLaks har bedt om en kommentar fra Hauge Aqua-gründer Cato Lyngøy.

– Vi har gjort en ensidig terminering av avtalen med Mowi etter en grundig vurdering. Det kjenner de veldig godt til. Vi er også kjent med Mowis synspunkter, men det endrer ikke vår beslutning. Vi kan ikke vente på Mowi lenger, sier Cato Lyngøy til iLaks.

– Frykter du at dette kan ende i retten?

– Det er selvfølgelig ting vi har hatt med i vurderingen. Det endrer likevel ikke vår beslutning, svarer Lyngøy.

Mowis kommunikasjonsdirektør, Ola Helge Hjetland, har et annet annet syn på saken.

«Vi kjenner oss ikke igjen i Hauge Aqua sin beskrivelse av situasjonen, og mener avtalen mellom oss fremdeles er gyldig», skriver han i en SMS til iLaks.