Har sikret seg kontrakter for nær 100 millioner kroner i løpet av en måned

Nyheter
0

Året har begynt godt for Endúr Sjøsterk. Allerede før januar er omme har selskapet signert tre kontrakter med en samlet verdi på knappe 100 millioner kroner.

– Vi har så langt i 2022 signert kontrakter med Ballangen Sjøfarm, Gigante Salmon og Høgskulen på Vestlandet. Samlet verdi på kontraktene er på nesten 100 millioner kroner. Året har begynt godt, sier daglig leder i Sjøsterk, Mons-Ove Hauge, i en pressemelding.

Ballangen Sjøfarm har en årlig produksjon av laks på 11.000 tonn. Selskapets produksjonsfasiliteter ligger i Ofotfjorden i Evenes og Narvik kommune. Selskapet er delvis eid av Cermaq, som i november 2021 bestilte en fôrflåte av Sjøsterk. Nå er det Ballangen Sjøfarm som er bestiller av en Sjøsterk 602-flåte. Flåten som i helhet blir produsert i betong, er på 20 x 40 meter og har en lastekapasitet på 600 tonn. Flåten får en boligdel på toppen og skal leveres i desember 2022.

iLaks rapporterte torsdag at Gigante har sikret seg bo- og arbeidsflåte til anlegget på Lille Indre Rosøy i Rødøy kommune. Sjøsterkflåten som Gigante Salmon har bestilt er en bolig- og arbeidsflåte på 17×34 meter. Flåten har en lagringskapasitet på 600 tonn og skal leveres i mai neste år.

I tillegg har Høgskulen på Vestlandet signert en viktig kontrakt på en flåte som skal benyttes til dykkebase ved dykkerutdanningen i Bergen. Kontrakten er et resultat av offentlig anbudskonkurranse der Endúr Sjøsterk nådde lengst med forslag på løsning og pris. Dykkeflåten skal leveres i Q4 inneværende år.

Samlet verdi på de tre kontraktene er på tett på 100 millioner kroner, en positiv tilvekst til Endúr-konsernets ordrereserve som per Q3 2021 var på i overkant av 2,2 milliarder kroner.

– Kontraktene sikrer gode arbeidsplasser og bidrar til god aktivitet i våre produksjonsfasiliteter like utenfor Bergen. Vi er glade for alle kontrakter, men det er spesielt gledelig at aktører som har bestilt flåter fra oss tidligere kommer tilbake gang etter gang. Det tar vi som en bekreftelse på at vi leverer et produkt som tilfredsstiller kunder med høye krav til kvalitet og driftssikkerhet, sier Hauge.

Foto: Endúr Sjøsterk