Klarer Kvame å snu Grieg-skuten?

988

Grieg Seafoods årsresultat i fjor endte med minus ni millioner i resultat før skatt, ned fra et overskudd på 172 millioner året før.

Men første halvår i år hadde oppdrettsselskapet rekordresultat og andre kvartal ble det beste noensinne.

– Det vil være for enkelt å si at det bare er bedre drift som er årsaken. Alle vet at lakseprisene hittil har vært gode i år. Jeg velger samtidig å tro at en del av tiltakene vi har gjort i selskapet har bidratt positivt, sier konsernsjef Andreas Kvame i denne episoden av Syslas podkast om oppdrettsbransjen, Laksekast:

Nesten konkurs

Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets følger Grieg Seafood tett. Han sier det er flere årsaker til at Grieg Seafood har slitt med resultatene.

– Grieg har vært i krevende områder. De har vært i ytterpunkter geografisk i forhold til tradisjonelt gode oppdrettsområder. I Norge er de helt i sør og helt i nord, i tillegg er de i Shetland og Canada. Vi skal ikke så mange år tilbake før selskapet nesten var konkurs. Det har vært underinvestert, og en mangel på kontroll i hele verdikjeden, sier han.

Hva Grieg Seafood gjør for å få opp produksjonen av laks, hvordan toppsjefen og analytikeren ser på utsiktene fremover og hvilke grep Kvame har tatt etter at han begynte i fjor, kan du høre mer om i podkasten.

Abonner på Laksekast

Søk på Sysla Laksekast og abonner på våre sendinger i iTunes, via RSS-kodenellerAcast.

Du vil også ha muligheten til å spille av sendingene direkte fra nyhetsartiklene.