Podcast: – Bidraget fra oppdretterne er ikke så stort som mange vil ha det til

Nyheter
1647

Det er ganske få mennesker som jobber i denne bransjen, sier sjefredaktør i Stavanger Aftenblad, Lars Helle.

Det ble furore blant flere av oppdretterne her til lands tidligere i år, da det ble kjent at regjeringen vil utrede en ekstraskatt for havbruk. Alle arbeidsplassene næringen skaper, er ett av argumentene som trekkes frem mot en slik skatt.

– Bidraget er ikke så stort som mange vil ha det til. Vi hører ofte at dette er en utrolig viktig eksportnæring for Norge, og det er helt rett, men det er jo ikke sånn at det er mange, mange mennesker som jobber i denne bransjen – det er ganske få mennesker som jobber i denne bransjen, selv om du tar med leverandørselskaper og sånn, sier Helle.

Denne episoden av Det vi lever av handler om skattlegging av oppdretterne – er det på tide at de betaler mer til fellesskapet? Helle gjester denne episoden sammen med sjefredaktør i Bergens Tidende, Øyulf Hjertenes. Også ordfører i Osterøy kommune, Jarle Skeidsvoll, forteller hva han mener. Hør podkasten her:

Hjertenes mener en ekstraskatt bør tilfalle vertskommunene for at de skal få noe igjen for å regulere fjorder og havområder til oppdrett.

– Det vil dempe konfliktnivået lokalt, mener han.

Helle er ikke helt enig i dette – det kan du høre med om i podkasten!