Halsebakk investerer i krillselskap

Nyheter
1297

Sølvtrans-sjef Roger Halsebakk går sammen med Johan Odvar Odfjell og Jakob Hatteland inn som minoritetsaksjonærer i krillselskapet Rimfrost, og har til sammen aksjeposter tilsvarende cirka ti prosent.

– Over tid skal de tre investorene kunne øke sine eierandeler slik at de til sammen eier om lag 25 prosent av selskapet, skriver Rimfrost i en pressemelding.

Rimfrost har i dag to konsesjoner for krillfiske i Antarktis, og inngikk i november i fjor kontrakt om bygging av et krillfartøy til en verdi av over en milliard kroner.

– Vi er svært tilfredse med å kunne ønske så solide og suksessrike næringslivsfolk velkommen som medeiere i Rimfrost. Dette viser hvordan noen av Norges mest erfarne investorer vurderer potensialet i vår bærekraftige og nyskapende teknologi, sier hovedeier Stig Remøy.

Roger Halsebakk går inn gjennom sitt investeringsselskap Ronja Capital, og han er representert i styret gjennom tidligere aksjeanalytiker ved Sparebank1 Markets, Tore. A. Tønseth. 

–  Vi har stor tro på det potensialet som ligger innen marine ingredienser. Krill er en enorm ressurs som i dag blir relativt lite utnyttet. Vi ser store muligheter mot både humant konsum og industriell bruk. Rimfrost har kommet langt i den teknologiske utviklingen og vi ser frem til å være med på videre utvikling av selskapet, sier Tønseth i Ronja Capital.