Gründerfirma i Hyllestad slås sammen med BKK-selskap

Nyheter
568

MultiVolt, som blant annet driver med elektrifisering av oppdrettsanlegg, fusjonerer med entreprenørselskapet BKK Enotek.

Det opplyser sistnevnte i en pressemelding. Partene skal ha inngått en intensjonsavtale om sammenslåing. Mens BKK Enotek overtar MulitVolt, får dagens eiere av MultiVolt Holding aksjer i BKK Enotek.

Gründerselskapet MultiVolt ble startet i 2013 av hovedeierne Tore Bråstad og Jan-Helge Lekva. Siden da har selskapet opplevd formidabel suksess, og har i dag 24 ansatte. Hyllestad-gründerne i Multivolt får ros fra administrerende direktør i BKK Enotek, Ketil Tømmernes.

– Det er imponerende å se hva de har fått til på få år. Vi ser at BKK Enotek og MultiVolt utfyller hverandre godt, og vi gleder oss til å jobbe med de dyktige folkene i MultiVolt. Dette vil styrke vår kapasitet og kompetanse på vårt satsningsområde elektrifisering, blant annet innen oppdrettsbransjen, forteller Tømmernes.

BKK, som har ambisjon om å bli størst i Norge på elektrifisering, annonserte nylig opprettelsen av et eget selskap for elektrifisering av havbruk. Selskapet får en investeringsramme på over 100 millioner kroner.

– Gleder oss
– Jeg tror sammenslåingen vil bidra til å skape flere arbeidsplasser i vårt distrikt. Vi ser virkelig fram til å bli en del av BKK Enoteks offensive satsning. Vi blir en del av en storaktør på Vestlandet, og som har ambisjoner utenfor Vestlandet. Vi ser at vår kompetanse passer perfekt her, sier MultiVolts daglig leder og medeier Tore Bråstad og fortsetter:

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til på seks år, men vi må være med på utviklingen som skjer. Vi har alltid sett forover, og vært opptatt å få jobbe med ting vi syns er spennende. Der tror vi at vi nå får flere muligheter gjennom fusjonen med BKK Enotek.

Nye arbeidsplasser
BKK Enotek bygger, drifter og sikrer strømnettet, telekom/5G og belysningsanlegg. Enotek har i overkant av 220 montører, ingeniører og prosjektadministrativt personell som jobber med fremtidens infrastruktur. Selskapet startet som en fusjon av entreprenørvirksomhetene til BKK og Mørenett. Sistnevntes eiere Tafjord Kraft og Tussa Kraft er medeiere i BKK Enotek.

– Siden vi for tre år siden startet BKK Enotek har vi skapt 50 nye arbeidsplasser på Møre og i Hordaland. Nå knytter vi arbeidslagene våre på Møre og Hordaland tettere sammen med en satsning i Sogn og Fjordane. Fusjonen med MultiVolt skal bidra til flere arbeidsplasser lokalt. Det er et tydelig signal at Sogn og Fjordane er svært viktig for oss, og vi ønsker å vokse i fylket, sier Tømmernes.