Grieg Seafood om arbeidsulykken i Rogaland: – Personen er ikke alvorlig skadet

Nyheter
628

Grieg Seafood varsler full gjennomgang av en arbeidsulykke i Rogaland, der en mann fikk bruddskader etter å ha falt ned i en fôrsilo.

Hendelsen skal ha skjedd mandag formiddag ved Grieg Seafoods lokalitet Dale II i på Rennesøy i Stavanger kommune.

Rett før klokken 13.00 ble mannen hentet opp fra siloen, og fraktet med et Sea King-helikopter til sykehuset. Mannen skal ha fått bruddskader i forbindelse med ulykken, men var ved bevissthet da han fraktet med helikopteret.

I en melding til iLaks skriver Grieg Seafoods kommunikasjonssjef Kristina Furnes i en oppdatering tirsdag ettermiddag, at mannen falt ned fra en stige ned i en fôrsilo på fôrflåten.

Kristina Furnes. FOTO: Grieg Seafood

– Da hendelsen skjedde kontaktet vi umiddelbart profesjonelt helsepersonell, som bisto med å få personen fraktet til sykehus. Personen er ikke alvorlig skadet, men har fått lettere skader, skriver Furnes.

I likhet med en tidligere melding Furnes sendte rett etter ulykken, gjentar hun at det nå er fokus på å ivareta den ansatte, pårørende og andre ansatte.

– Vi kommer til å ta en full gjennomgang av denne hendelsen for å finne ut hva som har skjedd og for å sikre at det ikke skal skje igjen. Vi samarbeider med alle myndigheter i saken for å få alle fakta på bordet, skriver Furnes avslutningsvis.

Arbeidstilsynet skal nå etterforske arbeidsulykken.