Mann falt ned i silo ved oppdrettsanlegg hos Grieg Seafood

Nyheter
716

Nødetater og et redningshelikopter er på plass etter at en mann falt ned i en silo ved et oppdrettsanlegg på Rennesøy i Stavanger kommune. Anlegget tilhører Grieg Seafood.

Saken er oppdatert med uttalelse fra Grieg Seafoods kommunikasjonssjef Kristina Furnes.

Sør-Vest politidistrikt opplyser på Twitter at de skal ha fått melding om ulykken klokken 09.50 mandag formiddag.

Mannen, som har falt ned i siloen, skal være ved bevissthet.

– Brann og helsepersonell sikrer den skadde, samt gir ham førstehjelp på stedet nå. Pasienten vil deretter bli heist opp fra siloen av Sea King. Politiet er i gang med å etterforske ulykken. Arbeidstilsynet vil også bli varslet, skriver politiet.

KART: Barentswatch

Kommunikasjonssjef i Grieg Seafood, Kristina Furnes, bekrefter hendelsen i en e-post til iLaks.

– Det har dessverre vært en hendelse på anlegget Dale II i Rogaland, der en person har falt ned i en fôrsilo. Personen er bevisst og blir nå hentet ut av helsepersonell, skriver Furnes.

– Vårt hovedfokus er nå på å ivareta personen, pårørende, andre ansatte og å bistå helsepersonellet. Vi kommer til å ta en full gjennomgang av denne hendelsen for å finne ut hva som har skjedd og for å sikre at det ikke skal skje igjen, fortsetter Furnes.

Grieg Seafood vil komme med mer informasjon senere.

OPPDATERING: Klokken 12.55 skriver VG at mannen er hentet opp av siloen og fraktet til sykehus.

– Mannen har noen bruddskader, men var ved bevissthet. Vi har avhørt en kollega som var til stede og hatt en kort samtale med den skadede, sier operasjonsleder Victor Fenne-Jensen til avisen.