Grieg Seafood bidrar med 2,8 millioner kroner i spleiselag for fiber i Nordkapp kommune

Nyheter
723

Sponser også fiberoppkobling til hus- og hytteeiere på strekningen, hvor fiberen legges.

– Dette er et spleiselag mellom oss og Repvåg Kraftlag, sier Roger Pedersen, samfunnskontakt i Grieg Seafood Finnmark til iLaks, få timer etter at nyheten ble presentert på en pressekonferanse i kraftlagets lokaler.

Ifølge Pedersen ble den første kontakten mellom partene etablert under sykkelrittet Arctic Race of Norway i Finnmark i fjor.

– De utfordret oss på å være med på spleiselaget, og vi har jobbet i lag utover høsten. For rundt 14 dager siden signerte vi en avtale, forteller Pedersen.

Sponser fiberoppkobling til hus og hytter
Han sier det var avgjørende at selskapet fikk tillatelse til å drive oppdrett på lokaliteten Vedbotn. Da dette ble klart, inngikk Grieg Seafood og Repvåg Kraftlag en avtale.

Fiberen skal legges til Repvåg og til Laholmen, og på denne strekningen har Grieg Seafood flere anlegg, inkludert altså lokaliteten Vedbotn.

– Vi har behov for god kapasitet på våre anlegg, og vi behøver den nyeste teknologien for å drifte dem. I tillegg kommer naturligvis HMS. Det er viktig med gode og stabile forbindelser, forklarer Pedersen.

Men det er ikke bare Grieg Seafood som får nyte godt av fiberen.

– Vi får jo løst våre behov, men vi har også tilbudt hus og hytter som har luftstrekk med strøm til å koble seg opp. Vi tar kostnadene med å få ordnet dette, sier Pedersen.

Det er ikke kjent hvor mange hus og hytter det er på strekningen, hvor fiberlinjen skal legges.

Det var Radio Nordkapp som omtalte saken først.

Ferdig i september
Ordfører Kristina Hansen i Nordkapp uttrykker glede over avtalen på Facebook.

«Veldig positivt at våre innbyggere i spredtbygde områder får mulighet for moderne kommunikasjonsteknologi. Dette gjør også de aktuelle områdene mer interessante for investeringer, f.eks. For reiselivsbedrifter. Det er mye positivt som skjer i Nordkapp kommune», skriver hun.

Første del av utbyggingen skal være klar til sommeren, mens hele prosjektet avsluttes i september.