Goldman Sachs vil tvangsinnløse resten av aksjonærene i Frøy

Nyheter
0

Nå er hinderet om godkjenning fra konkurransemyndighetene unnagjort.

Torsdag kveld opplyser SalMar, som er i en prosess med å selge sin kontrollerende aksjepost på 72,1 prosent i service- og brønnbåtrederiet Frøy, at «Konkurransetilsynet i Norge godkjente aksjesalget, og at Nærings- og fiskeridepartementet innvilget unntak fra nasjonalitetskravene i sjøloven for NOR-registrering som gjelder for fartøyene som eies av selskapet».

I tillegg har aksjesalget samtidig blitt godkjent av ukrainske konkurransemyndigheter, som også var en av transaksjonens forutsetninger.

«Tilbyder har til hensikt å gjennomføre tvangsinnløsning av de resterende aksjene i Frøy som ikke eies av tilbyder i sammenheng med fremsettelsen av det pliktige tilbudet», står det videre i børsmeldingen.

Tilbyder er den amerikanske storbanken Goldman Sachs, som 12. juli hadde sikret seg 89,4 prosent av aksjene i Frøy.

I begynnelsen av juni ble det kjent at Falcon Bidco, et indirekte heleid datterselskap av infrastrukturfond forvaltet av Goldman Sachs Asset Management, hadde inngått en avtale med SalMar om kjøp av 72,1 prosent av Frøy. Samtidig ble det lagt inn bud på resten av rederiet – på 76,50 kroner per aksje.

Frøy-gründer Helge Gåsø har solgt seg helt ut av rederiet, og cashet inn i overkant av 700 millioner kroner.

«Frøyds» er nå tatt i bruk av Frøy Nord, og skal ha sin landbase på Gibostad på Senja. Foto: Frøy