Gåsø vil selge NTS-aksjer for 5,6 milliarder kroner. Han ønsker ikke å bli minoritetsaksjonær i SalMar

Nyheter
0

Casher inn etter maktkamp.

Mandag ble det kjent at det nystiftede investeringsselskapet Frøy Kapital henter inn seks milliarder kroner og vil reise ytterligere fire milliarder kroner i egenkapital. Brorparten av pengene hentes fra lakseveteran Helge Gåsø, som nå vil selge seg ut av NTS.

Gåsø tapte i vår maktkampen om det midtnorske oppdrettselskapet NTS for en gammel rival hjemme på Frøya, Gustav Witzøe og SalMar.

Aksjekurs NTS. Kilde: Infront

– Det er med blandede følelser at jeg kommer til å selge, men man må være rasjonell, sier Helge Gåsø til Dagens Næringsliv.

Gåsø har på to og et halvt tiår bygget opp service- og brønnbåtrederiet Frøy, støttet opp av en aksjeblokk i Norway Royal Salmon (NRS) til å kontrollere to børsnoterte oppdrettselskaper, NRS og NTS.

Det var før SalMar blandet seg inn, og la inn bud på NTS.

SalMar har nå like over 50 prosent av aksjene i NTS. På spørsmål om Gåsø vil bli minoritetsaksjonær i SalMar, svarer han: – Det står ikke øverst på min ønskeliste.

Gåsøs aksjepost på 37 prosent av NTS har en verdi på 5,6 milliarder kroner. Pengene som går inn i Frøy Kapital skal investeres i «kystnær verdiskaping», ikke ulikt Witzøes filosofi for hans investeringsverktøy Kverva.

Gåsø utelukker ikke at hans gamle rederi Frøy, nå 72 prosent eid av NTS, kan være et oppkjøpsmål.