FSV Group og Sletta Verft signerte rekordavtale: Skal bygge fem fartøyer

Nyheter
1299

Har inngått kontrakt på bygging av fem nye frakte- og servicefartøy.

Båtene er basert på et nytt ettskrogs fartøydesign. Første leveranse er i juni 2021 og siste i mai 2022. Dette er samlet sett den største kontrakten både Sletta Verft og FSV Group noensinne har inngått.

Det nye fartøykonseptet, som er spesielt utviklet for mindre frakte- og slepeoppdrag, service og support i havbruksnæringen, er utviklet av FSV Group og Solstrand Trading. Det nye fartøydesignet har lagt stor vekt optimal skrogutnyttelse for å gi best mulig lastekapasitet, stabilitet og sjøegenskaper. Også denne gangen tar FSV i bruk ny teknologi for å sikre effektive og trygge operasjoner om bord, skriver FSV i en pressemelding.

Økende oppdragsmengde
FSV Group ble etablert i Molde i 2011, og har virksomhet i både Norge og Canada. Selskapet strategi har mål om en kraftig vekst av flåten som i dag består av ni spesialfartøy inklusiv en lekter, som driftes og leies ut til ulike operasjoner som sleping, frakt, bistand til installasjon og inspeksjon av oppdrettsanlegg, samt ROV- og subseaoppdrag. Selskapet har i tillegg leid inn servicefartøy fra andre servicebåtrederi for å håndtere en økende oppdragsmengde.

Les også: Kontraktsrush for Sletta Verft – skal bygge hybridkatamaran for Fylkesnes Fisk

FSV har også to fartøy under bygging på Sletta Verft som leveres i oktober 2020 og mai 2021, i tillegg til ordren på fem nye fartøy. Det er forøvrig avtalt en opsjon på kansellering av de tre siste fartøyene.  

Ledende
– FSV har opplevd en sterk vekst den siste tiden og ser nå behov for å utvide flåten betydelig. FSV har en ambisjon om å være blant de ledende aktørene innen markedet for servicefartøy. Suksessformelen er fremtidsrettede fartøy i kombinasjon med dyktige ansatte. Jeg er sikkert på dette vil bidra til en videre positiv utvikling for selskapet. Når vi nå velger Sletta Verft igjen som båtbygger, så er det fordi de vant frem i tøff konkurranse med flere andre verft, samtidig som det er et veldrevet skipsverft som har demonstrert at de kan levere på kvalitet, pris og tid, sier Arild Aasmyr, daglig leder i FSV Group.

– Det er samlet sett den største kontrakten Sletta Verft har vunnet, og dette sikrer arbeid i lang tid fremover. Vi er stolt av å få kunne bygge en ny serie fartøy for FSV Group. FSV Group fokuserer på innovative løsninger og stiller høye krav til kvalitet og presisjon. Det er derfor ekstra hyggelig at de igjen velger å bygge lokalt her hos oss, sier daglig leder ved Sletta Verft, Kåre Sletta.