Fra visjon til virkelighet – nå er Salten Salmon offisielt åpnet

Nyheter
990

Et potensiale på 7.000 tonn filet årlig og en visjon om Bodø som fiskeriby. Onsdag hadde Salten Salmon offisiell åpning av filetfabrikken på Rønvikleira, to år etter at Insula la ned driften i lokalene.

Onsdags formiddag åpnet Salten Salmon offisielt dørene til den nye filet-fabrikken på Rønvikleira i Bodø. Administrerende direktør John Erik Rønning åpnet seremonien med å snakke om prosjektarbeidet de siste to årene, seks uker etter at statsminister Erna Solberg fikk omvisning på fabrikken.

FOTO: Salten Aqua

– Vi rekker en takk til våre samarbeidspartnere og våre leverandører. Kjære alle medarbeidere som har jobbet frem til dette, takk skal dere ha. Dere har vært fantastisk, sa Rønning fra scenen.

Fikk ideen i 2017
I 2017 ble det kunngjort at Insula ville legge ned filet -og røykeriproduksjon i Bodø. Geir Wenberg, administrerende direktør i Salten Aqua, var da en av de første initiativtakerne til prosjektet.

– Da det i begynnelsen av 2017 ble klart at Insula ville legge ned sin filet -og røkeriproduksjon i Bodø fikk jeg og administrerende direktør Lars Arve Jakobsen i Coop Nordland samme ide: Kan man starte ny filetproduksjon i Bodø? Kan man berge arbeidsplassene og verdiskapingen? Ja, det kan vi, sier Geir Wenberg.

FOTO: Salten Aqua

– Skaper arbeidsplasser og verdier
Ordfører Ida Pinnerød fikk æren av å klippe båndet, og markere Salten Salmon som formelt åpnet. Med henvisning til Trygve Hoffs «Jentan på fileten», markerte Pinnerød viktigheten av arbeidsplasser som aktivt jobber for å hente inn kompetente mennesker, fra både i og utenfor Bodø.

– Dette skaper arbeidsplasser og verdier her i Bodø, sier Geir Wenberg.

– Salten Salmon hadde ikke vært mulig uten gode samarbeidspartnere og medarbeidere, derfor retter vi en stor takk til alle som har vært involvert i dette prosjektet, avslutter Wenberg.