Fluctus landet storkontrakt med Kinas største ørretoppdretter

Nyheter
0

Fluctus skal levere fire fôringsanlegg.

Utstyrsleverandøren Fluctus og den kinesiske oppdretteren Qinghai Minze Longyangxia Ecological Aquaculture signerte kontrakten for fire fôringsanlegg samt spredere på AquaNor sin åpningsdag.

– Vi ser frem til å samarbeide med Minze Longyangxia som vi oppfatter som et solid og spennende selskap. Fluctus skal bidra med lang erfaring og tung kompetanse innenfor oppdrettsutstyr generelt og fôringsløsninger spesielt,
uttaler Harald Lien, daglig leder i Fluctus, i en pressemelding.

Av de fire fôringsanleggene skal tre ha luftbåren og ett vannbåren fôring.

– Det er ekstra stas at Minze Longyangxia skal bruke norsk vannfôringsteknologi som gir effektiv fôring på en bærekraftig måte. Vi opplever stor interesse – både i Norge og i utlandet – for vannfôringsløsningen vår, fortsetter Lien.

Utenlandske markeder er blitt enda viktigere for norske leverandører det siste året.

– Vi opplever redusert investeringsvilje i det norske markedet, som vi antar fortsatt er påvirket av den uryddige prosessen rundt grunnrenteskatten. Det er da både naturlig og nødvendig at leverandørnæringen løfter blikket ut av landet. Kontrakten med Minze Longyangxia er vår største enkeltkontrakt innenfor fôring noensinne og markerer en milepæl for Fluctus, sier Lien.

Ying Miyan, CEO og styreleder i Minze Longyangxia, forklarer selskapets beslutning:

– Det å ha på plass pålitelige og solide fôringssystemer er en viktig del av agendaen vår for digital utvikling av oppdrettsaktiviteten vår. Gjennom våre samtaler har Fluctus-teamet vist ikke bare sterk kompetanse og smidighet, men også en god serviceinnstilling.

– I tillegg til luftbåren fôring, som allerede er vanlig på lokalitetene våre, er vi glade for å prøve Fluctus sin vannbårne fôringsløsning, som er ment å forbedre fôringsytelsen ytterligere på en mer bærekraftig måte, hvilket alltid har vært en hovedprioritet for vår virksomhet.

Fluctus luftfôringssystem. Foto: Fluctus