Flere snøskred i Nordkapp kommune: – Vi flytter folk og utstyr med båt

Nyheter
437

Grieg Seafood er berørt av skredutsatte områder i Nordkapp kommune i Finnmark.

Tirsdag morgen skriver avisen iFinnmark at 16 veier i Finnmark er stengt eller kolonnekjørt på grunn av uvær og snøskred.  Det skal ifølge Veitrafikksentralen ha gått 13 snøskred mellom Nordvågen og Honningsvåg, hvor seks av skredene har gått over veien.

Grieg Seafood har ifølge Barentswatch sju lokaliteter i Nordkapp kommune: Jernøya (brakklagt), Laholmen, Misjona (brakklagt), Sarnes (brakklagt), Storvika, Vedbotn (brakklagt) og Vannfjorden. Sistnevnte er for øvrig verdens nordligste lokalitet for oppdrett av laks. 

iLaks har spurt samfunnskontakt for Grieg Seafood Finnmark, Roger Pedersen, hvordan skredsituasjonen påvirker oppdretteren.

– Jeg snakket nettopp med guttene i Nordkapp, og som Per Kristian Andersen (driftsleder) sa: «Vi stenger jo ikke sjøen om det er mye snø», sier Pedersen til iLaks, og legger til at fôring og drift går som normalt tirsdag formiddag.

Han sier Grieg Seafood flytter folk og utstyr med båt.

– Dette går greit. Om noen ved vaktbyttet i morgen ikke kommer seg til Honningsvåg på grunn av at veien er stengt i Nordvågen, så kan de sikkert hentes med båt.

Til NRK sier operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Erik Pedersen, at det vil bli gjort en ny vurdering i løpet av tirsdagen om Nordvågveien utenfor Honningsvåg skal åpnes igjen.