Flere nykommere kjøpte MTB i en auksjon uten storfiskene. Noen av dem er gamle kjente

Nyheter
0

Skattesjokk ga høyest betalingsvilje blant de minste.

Ingen av de store eller mellomstore oppdrettselskapene var med på gårsdagens MTB-auksjon i regi av Nærings- og fiskeridepartementet. Det forklarer de lave auksjonsprisene som ble oppnådd.

Les også: Disse selskapene sikret seg MTB-vekst i auksjonen

– Vi kan ikke lenger forsvare slike investeringer med den skattemodellen som ligger på bordet, forklarer Mowi-sjef Ivan Vindheim på e-post til E24.

– Vi registrerer også at langt fra alle konsesjonene ble solgt, og at en stor del av de konsesjonene som ble solgt faller utenfor grunnrentemodellen, sier Vindheim.

I de store industriselskapenes fravær var det flere mindre aktører som slo til. Flere av dem har ikke egen matfiskproduksjon fra før.

Blant nykommerne er Prophylaxia, kontrollert av Atlantic Sapphire-gründerne Bjørn-Vegard Løvik og Johan E. Andreassen. Prophylaxia, basert i Vikebukt i Romsdal, sikret seg 1.538 tonn, for 241,9 millioner kroner.

Jerzy Malek. SKJERMDUMP: GP24.pl

Organic Seafarm kjøpte 1.755 tonn, for 325 millioner kroner. Organic Seafarm er heleid av Arctic Seafood Group, som er 60 prosent eid av Morpol-gründer Jerzy Malek.

Bewi Invest, morselskapet til emballasjeselskapet BEWI, kjøpte 918 tonn for 143,8 millioner kroner.

Aquanorth Farm kjøpte 200 tonn for 20 millioner kroner. Aquanorth Farm er eid av Nytt Foretak AS, som igjen er eid av Sonic Invest, hvor Kristian Brekke Djuve eier alle aksjene.

Frøy Kapital: Klaus Hatlebrekke, Roger Granheim, Helge Gåsø, Hege Aasen Veiseth og Harry Bøe. Foto Frøy Kapital

Frøy Kapital, kontrollert av lakseveteran Helge Gåsø, kjøpte 2.265 tonn, med en prislapp på 377,3 millioner kroner.

Yngelprodusenten Grundvågen på Smøla kjøpte også i auksjonen. Grundvågen sikret seg fire tonn, til en pris på 629.200 kroner.