Fitjar Mekaniske Verksted kan få millionbot: – Har gjort en straffbar handling

Nyheter
1312

Fitjar Mekaniske Verksted (FMV) kommer til å få et gebyr av Arbeidstilsynet, etter at det ble avdekket en rekke lovbrudd under et tilsyn i november i 2017.

Det bekrefter seniorrådgiver Bjørg Roska i Arbeidstilsynet overfor Stord24.

– De har fått mange pålegg, og mye er gjennomført. Men nå kommer dette i tillegg, på bakgrunn av at de har gjort en straffbart handling. I stedet for å politianmelde gir vi de et gebyr, sier Roska.

Hvor stort lovbruddsgebyret blir på er ikke avgjort ennå, men ifølge Roska kan det bli på alt mellom 50.000 kroner og nærmere 1,5 millioner kroner.

Roska sier bakgrunnen for boten at FMV har trygghetsmangler på maskinene sine.

Verftsdirektør Hugo Strand mener at FMV forskjellsbehandles sammenliknet med andre skipsverft, og gir tydelig uttrykk for dette i et svarbrev til Arbeidstilsynet:

«Fitjar Mekaniske er sterkt kritisk til Arbeidstilsynet sin «kampanje» mot oss. I enkelte presseoppslag kan det virke som om at Arbeidstilsynet følger opp Fitjar Mekaniske langt hyppigere enn andre norske verft», skriver Strand.

Strand forteller til Stord24 at verftet kommer til å følge opp saken videre, og har bedt om et møte med Arbeidstilsynet før endelig vedtak fattes.