Konsernsjef i Cermaq Group AS, Geir Molvik, var under EAT-konferansen i Stockholm klar på hvor viktig fiskeoppdrett kommer til å bli i årene som kommer.
Molvik var en av paneldeltakerne i «Food can fix it» under EAT-konferansen som åpnet i dag i Stockholm.
Deltakere fra forskning, næringsliv og politikk er samlet for å diskutere utfordringer innen matproduksjon, klima, bærekraftig utvikling og helse.
– Fiskeoppdrett er en kilde til dyreprotein med lavest karbonutslipp, og dette faktum forteller oss at fiskeoppdrett må ha en nøkkelrolle i fremtidens matsystem, sa Geir Molvik.
Cermaq er en partner til EAT og har integrert FNs bærekraftige mål i egen strategi for virksomheten.
– Det er også en stor markedsmulighet for all sjømat og det er veldig oppmuntrende. Vi må gjøre ting riktig, det vil gjøre at vi lykkes med forretningene men det er også viktig for de bærekraftige målene, sa konsernlederen for Cermaq Group.
Innvirkning på alle
Fiskeoppdrett påvirkes allerede direkte av effektene gjennom global oppvarming. Økende havtemperaturer påvirker fisk og vannet de lever i.
Cermaq er et av de ledende selskapene innen oppdrett av laks, med aktivitet i Norge, Chile og Canada.
– Som ledende i bransjen må vi se framover for å finne løsninger på å produsere nok mat på en bærekraftig måte i fremtiden. Det er åpenbart forretningsmuligheter her, avslutter Geir Molvik.