Fiskemel-logistikk under press av Korona-virus

Nyheter
627

Ingen land i verden konsumerer mer fiskemel enn Kina. Storprodusent Austevoll Seafood merker effekten av Korona-viruset.

– Etter kinesisk nyttår er det som regel rolig i en to-ukersperiode, men etter det har logistikken vært betydelig tregere enn vanlig, det har også gått mindre ut av lager fra Kina enn vanlig. Dette er noe vi følger veldig tett, men det har gått OK foreløpig, uttalte konsernsjef Arne Møgster under dagens resultatfremleggelse ifølge TDN Direkt.

Lagernivåene i Kina sies generelt å være på lavere nivåer, noe som er naturlig med tanke på at produksjonen i Peru har vært lavere, bemerker Møgster.

– Volumet innen fiskemel var ned 30 prosent på årsbasis i 2019, hovedsakelig grunnet lavere kvoter. Det har ført til at vi har hatt en økning i prisen, som nå ligger rundt 1.500 dollar pr tonn for lav kvalitet og rett over 1.700 dollar pr tonn for høy kvalitet, sa han.

Austevoll Seafood la i morges frem resultatet for fjerde kvartal 2019. Det var preget av reduserte salgsvolumer fra fangst i Peru.