Fire nye uker i varetekt for sedelighetssiktet samfunnstopp i Troms

Nyheter
1684

Politiet mener det finnes flere fornærmede i sedelighetssaken mot samfunnstoppen som har tilknytning til fiskeri og oppdrett. 

Det skriver Nordlys.

Under en pressekonferanse på politihuset i Tromsø torsdag ettermiddag, ble det klart at Nord-Troms tingrett varetektsfengsler den siktede for ytterligere fire uker med brev- og besøkskontroll. Mannen har sittet i varetekt siden siden 4. januar. 

– Tingretten finner at det er skjellig grunn til mistanke for deler av siktelsen. Tingretten finner også at det er nærliggende fare for forspillelse av bevis. Siktede fengsles derfor videre i fire uker, sier politiinspektør Elin Norgård Strand i Troms politidistrikt.

Mannens forsvarer, Ulf Hansen, sier fengslingen vil bli anket. Han mener det ikke er skjellig grunn til mistanke og at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare.

Utvidet siktelsen
Han er siktet for å ha skaffet seg seksuell omgang ved misbruk av stillingsforhold, avhengighets- eller tillitsforhold. Politiet etterforsker alle disse tre. Han er også siktet for utnyttelse av en person under 18 år i en særlig sårbar situasjon.

Politiet har også utvidet siktelsen til å gjelde flere uidentifiserte fornærmede utover personen under 18 år. Ifølge Strand er disse ikke identifisert fordi etterforskningen fortsatt er i et tidlig stadium.

Politiet fikk likevel ikke rettens medhold på at det skjellig grunn til mistanke om dette.

Kan ha pågått siden år 2000
Ifølge mannens forsvarer, Ulf Hansen, ble politiet gjort oppmerksomme på saken gjennom en bekymringsmelding fra Barne-, ungdoms-, og familieetaten (Bufetat). Bekymringsmeldingen gjelder forhold tilbake til år 2000. Politiet selv ønsker ikke å bekrefte dette.

Hansen kaller opplysningene fra Bufetat for «løselige påstander».

– Det er nærmest på ryktestadiet og gir ingen grunn til å utvide siktelsen. Jeg vil også tilføye at dersom det er slik at Bufetat har sittet på det de mener er viktig informasjon i mange år, er det i seg selv oppsiktsvekkende. Det er forunderlig at de kommer med det nå, sier han til Nordlys.

Siktede selv ønsket ikke å snakke med pressen under fengslingsmøtet, men sier gjennom sin forsvarer at han opplever det som en kjempebelastning å møte i retten.

Politiet sier de nå fortsetter med å gjennomgå beslag av mobil, data og innhold på sosiale medier. Kripos er også koblet inn i etterforskningen.