Utvidet siktelse mot samfunnstopp i Troms

Nyheter
1943

Politiet utvider siktelsen mot samfunnstoppen som er siktet i en grov sedelighetssak, og vil begjære videre varetektsfengsling.

Det skriver Nordlys. Det var inntil i dag usikkert om politiet ville begjære videre varetektsfengsling.

Samfunnstoppen er etter det iLaks erfarer kjent innen fiskeri og oppdrett, og har sittet varektektsfengslet i én uke. Ifølge politiet skal han ha utnyttet sin stilling for å oppnå seksuell omgang.

12 timers avhør
– Min klient ble avhørt fra klokken 09 til 21 i går. Jeg ble muntlig orientert i etterkant av dette avhøret av politiet at det vil bli begjært utvidelse av siktelsen og forlengelse av varetektsfengslingen, sier forsvarer Ulf E. Hansen til avisen.

Det er ikke klart hvorfor siktelsen utvides, men Hansen bekrefter som tidligere at de vil motsette seg utvidet varetektsfengsling.

Tidligere etterforsket
Mannen har tidligere vært i søkelyset for sedelighetslovbrudd i 2016, men denne saken ble henlagt, skriver Nordlys (bak betalingsmur). Ifølge avisen har politiet gjenopptatt denne etterforskningen, men politistasjonssjef Hermandsen vil ikke bekrefte dette.

– Vi uttaler oss ikke om siktede har vært i kontakt med politiet tidligere, sier hun.

Til NRK sa Hermandsen i går at de gikk igjennom bilder, videoer og samtalelogger.

– Vi har flere etterforskere på saken, men hvor mange det er vil jeg ikke kommentere. Å gjennomgå elektroniske spor er en jobb som tar lang tid, sier Hermandsen.

Ifølge iTromsø vil partene møtes til fengslingsmøte i dag.