Firda Seafood-kontrakt verdt tosifret antall millioner kroner til Marel

Nyheter
560

Marel skal levere utstyr i forbindelse med at Firda Seafood Group utvider aktiviteten ved selskapets pakkeri Martin E Birknes Eftf på Byrknesøy i Vestland fylke.

Det var i september i fjor at Firda Seafood Group sendte ut en pressemelding, der utvidelsesplanene ble lansert.

Nå har Firda Seafood Group valgt Marel som leverandør av distribusjonssystem fra helfisk til filet, og frysepakking og komplett filetlinje for produksjon av pre-rigor filet. Filetlinjen får en kapasitet på 25 fisk i minuttet, og forventet levering er i slutten av 2020 eller tidlig i 2021. Det opplyser Marel til iLaks.

– Vi i Marel er takknemlig for å bli valgt som samarbeidspartner til Firda og ser frem til å levere det siste innen filetproduksjon, logistikkløsninger samt Marel Innova software, sier salgssjef i Marel, Roy Arne Sørvik.

Ifølge konserndirektør salg og industri i Firda Seafood Group, Tore Larsen, er den totale investeringsrammen for prosjektet på 150 millioner kroner.

– Så det er stor utbygging vi snakker om, sier Larsen til iLaks.

Han forklarer hvorfor valget falt på Marel som leverandør.

– Marel ble valgt ut i fra en helhetsvurdering, der den gode flyten i anlegget ble utslagsgivende. Vi har jobbet med Marel på store prosjekt før, og det har fungert bra, så vi håper å gjenskape dette, sier Larsen.

Larsen opplyser videre til iLaks at utenomhusarbeidene til det nye prosjektet starter i månedsskiftet januar/februar.

– Vi jobber med plan oppstart i Q4 2020, sier han avslutningsvis.

Fra kontraktsigneringen. Tore Larsen (f.v.) og Roy Arne Sørvik. FOTO: Marel