Finnes disse gode Fish Pool-kontraktene?

Meninger
950

En pussig ting vi i Fish Pool ofte støter på er at aktører i næringen hører om gode priser på Fish Pool, men er overbevist om at det ikke er mulig å handle til disse priser. 

iLaks refererer i sin prisartikkel fredag til en aktør som sier: «– 50-52 kroner er det vi kan gjøre kontrakter på til neste år, sier kundene. Det er det de store kundene, som Aldi, Lidl og Rewe, sier. Det er et helt annet klima nå, for å si det rett ut. Og så sier folk: Ja, men Fish Pool sier det ligger på 57-58 kroner per kilo. Men det hjelper ikke, når det ikke er likviditet der.

50-52 kroner er jo en OK pris for oppdretter, men hvis det virkelig er mulig å inngå kontrakter på 58 kroner må jo det være mye bedre? 

På Fish Pool kan en legge inn kjøps- og salgordre på de måneder en ønsker. Det er ikke like lett å finne kjøpere og selgere på alle perioder. Akkurat som i det fysiske marked er det noen perioder både kjøpere og selgere ønsker å gjøre kontrakt på. 

Det var to bestselgere i oktober. Desember-kontrakten, der det ble omsatt 680 tonn, de siste kontrakter til 54,50 NOK/kg. Årskontrakten 2021 ble omsatt med 4.320 tonn, de siste kontrakter på slutten av forrige uke ble omsatt til 58,25 NOK/kg.

I en usikker verden ser vi at oppdrettere nå i større grad ønsker Fish Pool-kontrakter der oppgjør er garantert av en bank, og uten risiko for problemer med kjøpere i et usikkert marked. I september og oktober ble totalt 23.101 tonn omsatt, og handelsvolumet på Fish Pool er så langt doblet i forhold til 2019. 

Alle som ønsker kan få Read-only tilgang til vår handelsskjerm og se alle Firm (bindende) kjøps- og salgsordre på alle perioder.  Det er gratis å legge inn kjøps- og salgsordre. Kun når en kontrakt blir gjennomført får Fish Pool sine 7 øre/kg (70 NOK/tonn) for aktører som handler gjennom en bank.

Likviditeten (hvor store volum som kan omsettes) varierer, men avhenger mest av den pris som kreves. Hvis noen vil selge til for 52 NOK/kg fremover kan svært store volum omsettes. Rundt 58 NOK for 2021-kontrakten har kjøpere og selgere så langt være fornøyd med, så bare ring oss!