Ferd styrker sin posisjon i Benchmark

Nyheter
0

Vekter seg opp i forkant av børsnotering i Oslo.

Som iLaks rapporterte mandag morgen, har fiskehelseselskapet Benchmark Holdings nylig avsluttet en emisjon hvor selskapet hentet inn 20,7 millioner pund (249,2 millioner kroner). Emisjonen ble arrangert før selskapet fremla sin rapport for fjerde kvartal 2021, og samtidig varslet planer om å liste aksjene ved Oslo Børs.

I en melding til London-børsen mandag ettermiddag opplyser Benchmark at Ferd, eid av milliardær Johan Andresen og hans familie, har tegnet seg for 12,3 millioner aksjer i den nylig avsluttede emisjonen. Det betyr at Ferd øker sin eierposisjon, fra 25,8 prosent til 26,3 prosent, i Benchmark.

Den nest største eier i britisk-registrerte Benchmark er Witzøe-kontrollerte Kverva, som før emisjonen eide 19,3 prosent av selskapet.

JNE Partners og Lansdowne Partners er tredje og fjerde største eier i Benchmark, med henholdsvis 16,7 prosent og fem prosent av aksjene. Begge de sistnevnte aktørene er investeringsselskaper basert i London.

Benchmark vurderer børsnotering i Oslo «for å få tilgang til verdens ledende markedsplass for sjømat og akvakultur». I den forbindelse er DnB Markets og Pareto Securities engasjert som rådgivere og tidligere Mowi-topp Atle Eide oppnevnt som nytt styremedlem.

Benchmarks stamfiskanlegg – Stofnfiskur på Island. FOTO: StofnFiskur