Berg-Hansen-familien vil selge SinkabergHansen – tror andre aktører i Midt-Norge kan være interessert

Nyheter
0

Kan gi tidligere fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen og hennes familie nær èn milliard kroner.

Sparebank 1 Markets skal gå ut til et begrenset antall mulige kjøpere og komme tilbake til styret i SinkabergHansen med alternativer som de kan gå i forhandlinger med, skriver DN.

Ifølge Pareto Securities verdsettes selskapet til mellom syv og ni milliarder kroner. Det er fire ulike familier i Berg-Hansen-familien som eier 11,1 prosent hver, totalt drøyt 44 prosent av SinkabergHansen, som nå har sagt seg villige til å selge.

– Vi ser etter en eier som kan tilføre selskapet kompetanse, og bidra til å utvikle det i riktig retning, sier styreleder Finn Haugan til avisa.

Svein-Gustav Sinkaberg, konsernsjef SinkabergHansen

SinkabergHansens egne beregninger viser at et overskudd på 100 millioner kroner i sin helhet vil bli spist opp av selskapsskatt og en ny og skjerpet formue- og utbytteskatt. Tidligere ville selskapet hatt 60 millioner kroner til overs. Børsnotering kan bli en fremtidig løsning.

– Vi ønsker det ikke, men føler at vi kan bli tvunget. Et børsnotert selskap kan fungere godt med en solid lokal forankring blant eierne, men når du først er på børs vil veldig mye handle om å ha kontroll, sa Svein Gustav Sinkaberg til NT24 i begynnelsen av mars.