Sinkaberg om å gå på børs: – Vi ønsker det ikke, men føler at vi kan bli tvunget

Nyheter
0

Hele overskuddet spist opp av skatt.

I går var representanter fra tre ulike oppdrettere representert på et møte med politikere fra regjeringspartiene og ordførere i sine hjemkommuner. Møte var i regi av Sjømatbedriftene, og det var ingen tvil om tilbakemeldingene fra de familieeide Bjørøya, Emilsen Fisk og SinkabergHansen, ifølge NT24.

For samtlige oppdrettere som deltok på mandagens møte kan en børsnotering bli et reelt, om enn uønsket alternativ, skriver avisa.

Les også: Lingalaks åpner for børsnotering eller salg etter skattesjokk

– Børs hadde vært en enkel løsning, men det er ikke det vi som eiere vil. Vi er en del av et lokalsamfunn, bestående av familier, venner og naboer. Det vil vi fortsette med, og det gjør vi best hvis eierskapet forblir på lokale hender, sier Roy Emilsen til NT24.

SinkabergHansens egne beregninger viser at et overskudd på 100 millioner kroner i sin helhet vil bli spist opp av selskapsskatt og en ny og skjerpet formue- og utbytteskatt.

Tidligere ville selskapet hatt 60 millioner kroner til overs. Børsnotering kan bli en fremtidig løsning.

– Vi ønsker det ikke, men føler at vi kan bli tvunget. Et børsnotert selskap kan fungere godt med en solid lokal forankring blant eierne, men når du først er på børs vil veldig mye handle om å ha kontroll, sier Svein Gustav Sinkaberg til avisa.