Evoy vil eliminere utslipp fra båter. Nå investerer Aarskog i selskapet

Nyheter
1177

Alf-Helge Aarskog, tidligere konsernsjef i Mowi, har takket ja til styreplass hos florøbaserte Evoy og har i tillegg gått inn som investor.

Det opplyser Evoy i en pressemelding.

Selskapet er kjent for sin hurtiggående el-båt satsning, og utvider nå porteføljen til nøkkelferdige utenbordsmotorer med batteri. Evoy har som visjon å eliminere utslipp fra båter.

I pressemeldingen uttaler Alf-Helge Aarskog at han satser på Evoy av to grunner: Tiltro til framtidig god avkastning samt muligheten til å være med å bygge opp en ny grønn industri med base i Florø i Kinn kommune.

Aarskog, som ga seg med umiddelbar virkning i Mowi i november i fjor, sier Evoys elektriske fremdriftssystemer åpner opp nye muligheter for oppdrettsnæringen og annen industri med fokus på bærekraftig drift i tilknytning til sjø.

– Tid er kostbart i oppdrett. Redusert tidsbruk og kostnader på vedlikehold og ikke minst logostikken rundt drivstoff ut til alle de mange hundre lokalitetene i oppdrett i Norge vil gjøre at Evoy sine løsninger kan bli svært ettertraktede, mener Aarskog.

Leif A. Stavøstrand. FOTO: Evoy

Evoy hadde en emisjon i desember 2019, der fem nye investorer kom inn med 8,5 millioner kroner. Disse var Lundin Foundation, Planet 9 Ventures, Link VC, Greenstat og Presttun.

– Vi er ydmyke og svært glade for at Alf-Helge nå har bestemt seg for å bidra til Evoy sin videre reise, både med kapital og kompetanse. Spesielt det siste er helt uvurderlig både for den fasen som vi er i nå, men også for den hurtige internasjonale veksten som vi kommer til å få de neste årene, sier Leif A. Stavøstrand, som er grunnlegger og administrerende direktør i Evoy.