Inkas nye foredlingsfabrikk på Lepsøy utenfor Bergen vil være i full drift innen 2-3 uker.
I mai i fjor skrev iLaks at Inka, i samarbeid med Seaborn og Marel, skulle bygge en ny foredlingsfabrikk for laks og ørret. Prosjektleder i Inka, Kjetil Løvaas, uttalte under Brüssel-messen at prosjektet kom til å bli «Europas mest avanserte foredlingsfabrikk».
Nå står nybygget på 5.500 kvadratmeter klart. Investeringen er på rundt 140 million kroner. Tirsdag var det første testkjøring, og nå starter to uker med innkjøring og finjustering av produksjonsutstyr og roboter, skriver Midtsiden.
– Det er fantastisk, sier en entusiastisk Karsten «Kakki» Austevoll på telefon til iLaks onsdag morgen.
Ifølge Austevoll vil fabrikken være i full drift innen 2-3 uker.
– Det er godt fabrikken står ferdig. Det har vært tøft, og det har vært knallhard jobbing, sier Austevoll, og legger til at det har vært minimale forsinkelser på grunn av pandemien.
Fabrikken skal ifølge Midtsiden i starten drive på et skift med 80 ansatte. Totalt skal det foredles 12.000 tonn laks og ørret årlig.