Emisjonspress fortsetter å senke NRS-kursen

Nyheter
0

Oppgjørsformen for milliardfusjonen legger press.

Tirsdag ble det kjent at Norway Royal Salmon (NRS) fusjonerer med NTS’ oppdrettsdivisjon SalmoNor. Det er ventet at NRS vil måtte gjøre en emisjon forbindelse med oppgjøret for SalmoNor.

Mens NTS’ aksjekurs steg 0,4 prosent på nyheten i går, falt NRS med fem prosent. Og kursfallet fortsetter onsdag formiddag. Aksjen er sist omsatt på 144,60 kroner, ned 3,6 prosent, på en ellers positiv børsdag. En må helt tilbake til februar 2018 for å finne lavere aksjekurs for NRS.

Les også: – Meir arbeidsplassa, meir mat og meir pæng

Ny egenkapital
Flere meglerhus tar til orde for at NRS må trykke aksjer for å finansiere fusjonen.

”Egenkapitalen i SalmoNor er verdsatt til 6,3 milliarder kroner, hvor NTS mottar 68 prosent av verdien i nye aksjer (i tråd med dagens eierskap) og resten med kontanter. Kontantprovenyet forventes hentet inn som ny egenkapital i NRS fra eksterne investorer, som tilsvarer cirka 2 milliarder kroner. Dette vil redusere NIBD (netto rentebærende gjeld – red. anm.) i NTS, men vi har totalt tatt med at det trengs 3 milliarder kroner i ny egenkapital i NTS,” skrev Pareto Securities’ analytiker Carl-Emil Kjølås Johannessen i en analyseoppdatering etter at transaksjonen ble kjent tirsdag.

”I dag er NRS verdsatt til 10,5x/7,5x 22e/23e EBIT, men ved vårt kursmål på 220 kroner selskapet verdsatt til 13,5x/9,5x. Basert på EV-verdien på 8,3 milliarder kroner, er SalmoNor verdsatt til 12x/11x 22e/23e EBIT. Det er altså utvannende på dagens aksjekurs, men sammenlignet med vår verdivurdering av NRS er det det noe innvannende på 22e og litt utvannende på 23e. Vi mener dermed transaksjonssummen er rimelig (fair – red. anm.),” konkluderte Kjølås Johannessen.

Lav kurs
Da NRS’ hovedaksjonær Helge Gåsø kommenterte transaksjonen overfor E24 i går, kunne det virke som emisjon ikke var et ønskelig alternativ.

– Personlig føler jeg at NRS-kursen er for lav. Det kan skyldes at man har ventet på avklaringer rundt eierforhold som har gjort aksjen mindre attraktiv, sa Helge Gåsø til avisen.

Ifølge Finanstilsynets short-salg register er det ikke registrert short-posisjoner i NRS-aksjen.