Eks-Havyard-topp tar over Frøystad

Nyheter
1019

Geir Johan Bakke kjøper 45 prosent av Frøystad og tar samtidig over som både daglig leder og styreleder.

Per Frøystad er selger, og vil sitte igjen med 15 prosent av selskapet. Han går nå over i en deltidsstilling som rådgiver. De andre aksjonærene er salgssjef Hallgeir Frøystadvåg, med 25 prosent, og innkjøp- og logistikksjef Cherry He Li med 15 prosent.

– Jeg ser Frøystad som et spennende selskap med gode produkter og et selskap som kan vise til god vekst og lønnsomhet over tid. Frøystad har et veldig godt utgangspunkt for videre vekst, og jeg ser frem til å arbeide sammen med alle de dyktige personene som er i selskapet, deres kunder og leverandører, sier Geir Johan Bakke i en pressemelding.

Bakke var inntil 2. desember i fjor administrerende direktør i Havyard Group.

Les også: Havyard-sjef går på dagen etter 15 år i jobben

Per Frøystad sier i en kommentar at han er glad for at Geir Johan Bakke kommer inn som daglig leder og aktiv eier i Frøystad.

– Han passer meget godt inn med sin bakgrunn som leder i det maritime miljø, sier han.

– I tillegg har vi også fått videreføre det fine med Frøystad – med aktive eiere i den daglige driften. Frøystad har alltid hatt kreative ansatte som har utviklet bedriften og produkter til det beste for kvalitetsbevisste kunder – som nye eiere vil fortsatt ha fokus på i fremtiden.

Frøystad leverer utstyr til oppdrett og fiskeri, og omsatte i 2019 for cirka 42 millioner kroner. Selskapet har 24 ansatte.