Driva Aquaculture sin byggestart i det blå

Nyheter
0

Det landbaserte oppdrettsselskapet trenger to milliarder kroner, og har hyret inn finansrådgivere for å skaffe pengene til prosjektet sitt.

I sommer kom nyheten om at Oppdalsbaserte Driva Aquaculture hadde fått konsesjon på inntil 6.000 tonn maksimal tillatt biomasse (MTB) på sitt landbaserte ørretanlegg. Oppdrettsaktiviteten skulle foregå gjennom det heleide datterselskap Frya Oppdrett. Frya Oppdrett har fått tildelt akvakulturtillatelse for settefisk- og matfiskproduksjon på sin lokalitet i Frya Næringspark i Ringebu kommune.

 – Det er en økende etterspørsel etter større artsmangfold og produktsegmentering i markedet. Forbrukerne søker mer variasjon utenom tradisjonell laks, og det åpner dører for innovasjon og differensiering. I dette behovet passer vår fjellørret perfekt inn, uttalte styreleder Stein Kjartan Vik, den gang.

Bygger organisasjon
Driva Aquaculture har tidligere kommunisert byggestart våren 2024 og at første fisk skal være slakteklar i 2027, dersom finansieringen er kommet på plass. iLaks er derfor nysgjerrig etter å få høre mer om fremdriften i prosjektet.

– Jeg kan dessverre ikke si så mye om hvor vi er i prosessen, men vi har tillatelse til å utvikle Frya-anlegget i Ringebu kommune til sørrelsesorden 8.000 tonn HOG sunn og bærekraftig fjellørret når anlegget er ferdigstilt. I parallell fortsetter vi å bygge opp en solid og kompetent organisasjon, svarer Stein Kjartan Vik, på SMS.

Les også: Med konsesjon på plass starter jakten på to milliarder kroner til ørretanlegg

Hemmelige rådgivere
Stein Kjartan Vik bekrefter at selskapet har skaffet seg finansielle rådgivere som skal styre prosessen videre. Men på spørsmål om hvorvidt Driva Aquaculture klarer å holde tidsskjemaet om byggestart våren 2024, eller hvem de har valgt som finansielle tilrettelegger, vil han ikke si så mye.

– Vi jobber ned prosjektet og kan ikke dele mer informasjon nå, dessverre. Derfor kan jeg ikke dele mer informasjon på spørsmålene på nåværende tidspunkt, sier Vik til iLaks.