Direktør forlater Lerøy Norway Seafood

Nyheter
1351

Thomas Farstad blir ny administrende direktør i det polske foredlingsselskapet Milarex.

– Vi er stolte av å kunngjøre at Thomas Farstad blir ny administrerende direktør i Milarex. Jeg tror det sender et klart signal om våre ambisjoner for selskapet, sier Reynir Indahl, Managing Partner i Summa Equity.

Da det private equity-firmaet Summa Equity kjøpte 75 prosent av Milarex fra grunnleggeren og konsernsjef Jerzy Malek i juli 2017, ble partene enige om at Malek ville forlate posten som administrerende direktør i selskapet. Malek vil fortsatt være styremedlem og rådgiver for administrasjonen i tillegg til sitt fortsatte eierskap i Milarex.

– Som styreleder i Milarex er jeg veldig glad for å kunngjøre at Thomas Farstad blir ny administrerende direktør i selskapet. Han har en imponerende bakgrunn fra sjømatindustrien og har omfattende erfaring innen toppledelse som vil være verdifull for Milarex, sier Jon Hindar.

Thomas Farstad kommer fra stillingen som administrerende direktør for Lerøy Norway Seafoods. Farstad kom til Aker Seafoods som administrende direktør i 2010, et selskap som ble splittet i fangstfirmaet Havfisk og sjømatprodusent Norway Seafoods i 2012, sistnevnte med Farstad som administrende direktør.

I 2016 ble begge selskapene en del av Lerøy Seafood Group. Før Farstad gikk over til Aker Seafoods, var han konsernsjef i Marine Harvest. Farstad har også erfaring fra McKinsey & Company, Fjord Seafood og Aker Maritime og har en MBA fra INSEAD i Frankrike og en MSc fra Massachusetts Institute of Technology (MIT) i USA.

– Thomas var vårt førstevalg for denne stillingen, og jeg gleder meg til å overlevere lederskapet i Milarex til han, og bistå med å gjøre Milarex til en betydelig aktør i sjømatindustrien, sier Jerzy Malek, grunnlegger og administrerende direktør i Milarex.

– Jeg ser veldig frem til å begynne en spennende reise med Milarex. Selskapet har allerede en sterk operativ plattform. Jeg er sikker på at vi vil vokse videre og utvikle Milarex og ser frem til å starte jobben, sier Thomas Farstad.

Farstad vil starte i jobben i nær framtid.