Dette er verdens første brønnbåt-simulator

Nyheter
4965

Mandag var det «grand opening» hos Fosnavaag Ocean Academy (FOSAC).

Det skriver Hayvard på sine hjemmesider.

MMC First Process, som har vært i brønnbåtbransjen siden siden 90-tallet, har bidratt med utviklingen av simulatorens fiskehåndteringsfunksjoner.

Direktør ved MMC First ProcessRoar Stenersen, og daglig leder ved FOSAC, Håvard Stave.

Det har det vært økende behov for å styrke kompetansen til ansatte på brønnbåter i et trygt testmiljø. Dette for å forbedre fiskevelferden, og for å unngå skader på båter og personell.

Ingeniører fra MMC First Process har brukt lang tid på å utvikle et vannbehandlings- og fiskehåndteringsprogram, som sies å være det første i sitt slag.

– Vi har sett det selv og fått tilbakemeldinger fra våre kunder om at det er et behov for å kunne trene på komplekse operasjoner i et trygt miljø. Å utføre operasjonene på en riktig måte på første forsøk er bra for fiskevelferd, og sparer tid og penger, sier direktør for service og ettersalg ved MMC First Process, Roar Stenersen.

– Vi er veldig glade for at dette er blitt en realitet og at vi kan lansere denne brønnbåt-simulatoren i dag sammen med Sølvtrans, FOSAC, OSC (Offshore Simulator Centre) og noen andre underleverandører, fortsetter han.

– Det har vært et godt samarbeid mellom hovedpartnerne Sølvtrans, MMC First Process, FOSAC og OSC i Ålesund, og vi er veldig fornøyde med at vi kan tilby denne tjenesten til en så viktig industri. Det er sværti viktig at operasjoner utføres korrekt fra start til slutt, sier daglig leder Håvards Stave i FOSAC.