– Dette er vår største bekymring

Nyheter
342

I morges kunne Marine Harvest opplyse om et driftsresultat på to milliarder kroner i første kvartal.  «Solid», kaller Swedbanks lakseanalytiker Marius Gaard den kvartalsvise trading-oppdateringen.

– Vi ser 2017-estimatene opp 1-2 prosent i kjølvannet av trading-oppdateringen, skriver han i en epost som distribueres over meglerbordet til Swedbank torsdag morgen.

Positiv overraskelse
Gaard fremhever særlig Storbritannia, som tjente tre euro per kilo, som den største positive overraskelsen, men legger til at alle produksjonsregioner leverte bedre enn ventet.

– Vær også oppmerksom på at bare 122 millioner euro av total EBIT (57 prosent) ble generert i Norge, noe som betyr at andre regioner har hatt en rekordandel av inntjeningen i første kvartal – definitivt en positiv utvikling. Også med netto rentebærende gjeld på 845 millioner euro i 1. kvartal, ligger det godt under målnivået på 1.050 millioner euro, som støtter vårt utbytte-estimat på 0,32 euro (2,94 kroner per aksje).

Vent og se
Gaard vil likevel ikke rope kjøp av aksjen.

– Vår største bekymring i laks: Prisrisiko neste seks måneder er ganske høy, da vi går fra en 12-måneders periode med mangel på fisk til en 12-måneders periode med nok fisk til alle.

Marine Harvest stiger med snaue tre prosent i livlig handel torsdag morgen.

Økte volumer
Gaard er blant dem som har nøytral anbefaling på Marine Harvest-aksjen. Hovedbekymringen er økte slaktevolumer i tiden fremover.

– For resten av 2017 ser vi global forsyningsvekst på 6-10 prosent i Q2-Q4, og som vi advarte i desember ser vi en enda høyere økning i spotvolum i Norge. Vi antar rundt 14 prosent mer. Vi anbefaler at en holdet seg på sidelinjen, vår vurdering er Hold, skriver Gaard.