– Dette er jo bare stort for et lite gründerselskap som Hauge Aqua

Nyheter
2929

Teknologisjef og gründer av Hauge Aqua, Cato Lyngøy, er strålende fornøyd med å ha fått tildelt en mørkegrønn konsesjon. Han mener konsesjonen øker sjansene for å lykkes med det det lukkede oppdrettsanlegget «Egget».

Tidligere i dag skrev iLaks at Hauge Aqua som har base i Lindås kommune utenfor Bergen, hadde fått tildelt en såkalt mørkegrønn konsesjon.

Cato Lyngøy i Hauge Aqua mottok beskjeden før helgen.

– Jeg vet ikke om det var meg eller konsesjonen som var mest himmelfallen da jeg fikk meldingen på fredag. Dette er jo bare stort for et lite gründerselskap som Hauge Aqua, sier han til iLaks.

Men han tar ikke seieren på forskudd.

– Men konsesjonen er enda ikke i boks. Først skal eventuelle klager avgjøres. Vi håper selvsagt at vedtaket står seg.

Konsesjonen øker sjansene for «Egget»
Gründeren mener den tildelte mørkegrønne konsesjonen er en perfekt match med «Egget».

– Det har rent mye vann i havet siden 2014. Siden dette har vi lagt alle våre ressurser i den pågående utviklingen av «Egget». Konsesjonen passer perfekt inn i dette sporet og øker sjansene våre for å lykkes, sier Lyngøy.

Lyngøy samarbeider med Marine Harvest for å kunne realisere prosjektet, et selskap han selv tidligere har jobbet for.

Fortsetter som før
I starten av juni fattet Fiskeridirektoratet vedtak om tilsagn om utviklingstillatelse til Marine Harvest for konseptet «Egget».

Resultatet ble fire tillatelser, men selskapet hadde opprinnelig søkt 14 tillatelser.

Kommunikasjonssjef i Marine Harvest, Eivind Nævdal-Bolstad, sa da til iLaks at fire konsesjoner var for få til at prosjektet kunne realiseres.

Lyngøy sier selv om det selskapet har fått tildelt denne konsesjonen, forandrer det ikke planene med Marine Harvest.

– Utviklingsprosjektet som vi har sammen med Marine Harvest ligger fast. Klagen ligg til behandling i Nærings- og Fiskeridepartementet. Trangen for å teste «Egget» i industriell skala på en stor lokalitet, gjelder like fullt, avslutter han.