Derfor bruker Skretting kun sertifisert soya som ikke er genmodifisert

Nyheter
1956

«Norsk fiskefôr fører til avskoging i Brasil», skriver Dagbladet i dag. Samtidig er den mest leste saken i dagens New York Times at ugressmiddelet Roundup kan føre til kreft og at det brukes uforholdsmessig mye av det i dyrking av genmodifisert soya (GMO).

– Det stemmer at produksjon av soya truer regnskogen i Brasil. Det er nettopp derfor Skretting kun bruker ProTerra sertifisert soya som ikke er genmodifisert. ProTerra er den strengeste sertifiseringen for å hjelpe bærekraftig dyrking av soya, sier David Lausten Knudsen marketingdirektør i Skretting Norge.

— ProTerra skal sikre at det ikke skjer avskoging og har et særlig fokus på å minimere sprøytemidler for å bevare matjorden sunn, legger han til.

Det er GMO soya som er motstandsdyktig for spøytemiddel (RoundUp ready) som skaper det store forbruket av sprøytemidler.

– Det at vi etterspør non-gmo soya er indirekte med på å begrense sprøytemiddelbruken i Brasil, sier Lausten Knudsen.

— Når Dagbladet tolker varskuet fra Framtiden i våre hender dit hen, at produksjon av norsk fiskefôr fører til avskoging i Brasil, så er det feil, nettopp fordi vi bruker det som World Wildlife Foundation (WWF) anbefaler, sier marketingdirektøren.

I tillegg skal ProTerra sikre urbefolkingens rettigheter og arbeidsforhold og menneskerettigheter.