Denne lille, rogalandske kommunen er eneste alternativ for Albatros Technology

Nyheter
9550

Nederlandske Albatros Technology har søkt om ni utviklingskonsesjoner for laks. Får selskapet de nødvendige godkjenninger, er det bare ett sted de ønsker å starte fiskeoppdrett. 

– Sauda har alt av infrastruktur vi trenger for å få til dette. Får vi utviklingstillatelser så blir oppdrettsanlegget plassert i Sauda, sier Jasper van Eijk i Heerema Fabrication Group til lokalavisen Ryfylke. Gruppen eier Albatros Technology.

Tidligere i år ble det kjent at selskapet var det første utenlandske som søkte om utviklingskonsesjoner. Den omsøkte produksjonsteknologien er døpt «Nereus», og er et flytende RAS-anlegg.

Valget stod mellom ulike lokaliteter i Rogaland og Hordaland. Nå, forutsett godkjenning, har avgjørelsen altså falt på Sauda, en liten rogalandskommune med drøyt 5000 innbyggere. Albatros Technology ønsker å etablere fiskeoppdrett i Saudafjorden.

Onsdag møtte representanter fra selskapet ordfører, Sauda Vekst, kommunalsjef teknisk og næringslivsaktører i Sauda. Selskapet opplyste at de ser for seg 50-60 arbeidsplasser hvis planene blir en realitet.