Dempet inntjening, men voksende ordrebok for Marel

Nyheter
0

Den islandske utstyrsleverandøren merker økende aktivitet i flere bransjer.

I årets andre kvartal bokførte Marel salgsinntekter på 327,5 millioner euro, opp fra 305,7 millioner euro. Driftsresultatet endte på 38,6 millioner euro, sammenlignet med EUR 45 millioner i andre kvartal 2020.

Marel produserer komplette produktporteføljer for slakt, foredling og pakking av kjøtt og sjømat. Marel Fish hadde en omsetning i andre kvartal 2021 på 38 millioner euro, ned fra 41 millioner euro året før. EBIT ble 2,4 millioner euro, ned fra 3,9 millioner euro i samme periode i 2020.

I begynnelsen av juli offentliggjorde Marel en avtale om å kjøpe konkurrenten Valka. Produktporteføljen er tidligere også blitt forsterket gjennom det strategiske partnerskapet med Stranda Prolog, med en investering på 40 prosent.

Marel uttaler til at selskapet trenger høyere volum for å levere tilstrekkelig marginforbedring, og at det fortsetter å målrette utvidelsen av EBIT-marginen på mellomlang og lang sikt.

Konsernsjef Marel Árni Oddur Thórdarson uttaler at Marel Fish leverte rekordordrer “der laks var tydelig på menyen”.

– Inntektene og bruttomarginen forventes å øke som følge av en sunn ordrebok og god produktmiks. Ordrene fortsetter å bygge seg opp i alle bransjer, legger han til.