Marel kjøper 40 prosent av Stranda Prolog

Nyheter
1203

Samtidig varsles et strategisk samarbeid mellom de to selskapene.

Transaksjonen er i tråd med Marels målestning om å bli en totalleverandør av avanserte matforedlingsløsninger, software og tjenester til fisk, kjøtt og fjærfe. Stranda Prologs komplementære produktportefølje for primærforedling av laks og oppdrettsløsninger bringer Marel nærmere å bli en totalleverandør for den globale lakseindustrien, skriver det islandske selskapet i en pressemelding.

Marel og Stranda Prolog har lenge hatt et samarbeid, med Marels Innova software for å tilrettelegge for sømløs vareflyt gjennom forskjellige foredlingsstadier. Med deres samlede produktportefølje vil duoen komme i en sterkere posisjon og øke sin kundekontakt, salg og FoU.

Strategisk
Transaksjonen er todelt; et oppkjøp av eksisterende aksjer og injeksjon av ny egenkapital for å støtte vekstmuligheter.

– Vi er glade for å lansere dette strategiske partnerskapet med Stranda Prolog, en innovativ leverandør av løsninger for primær lakseforedling. Stranda Prologs overlegne kunnskap om håndtering av råvarer og kvalitets prosesseringsløsninger speiles i deres sterke tilstedeværelse i markedet. De siste årene har Marel og Stranda Prolog oppnådd gode resultater i samarbeid om innovative  prosjekter med noen av bransjens mest fremoverlente fiskeforedlere, sier Gudbjorg Heida Gudmundsdóttir, Executive Vice President i Marel Fish.

Transformere
– Ved å inngå et formelt samarbeid er vi i en sterkere posisjon til å fortsette å transformere lakseforedlingsindustrien, skape en mer sømløs flyt, sikre verdifulle data og gi trygge produkter av høy kvalitet til forbrukerne globalt, sier hun, og legger til: – Personlig er jeg glad for å inngå et partnerskap med et selskap som deler Marels verdier og visjon, og jeg ser frem til videre samarbeid.

Klaus Hoseth, administrerende direktør i Stranda Prolog, er tilfreds med avtalen.

– Det er med stor ære og respekt vi ønsker Marel velkommen som en av hovedaksjonærene i Stranda Prolog. Vi er også stolte over å inngå et formelt samarbeid med Marel, som med sine digitale løsninger og globale rekkevidde innen salg og service deler vår visjon om å skape innovative foredlingsløsninger for en stadig mer global kundebase i fiskeindustrien, sier han.

Klaus Hoseth, Stranda Prolog. Foto: Ingrid Kvande

Forplikter
– Vi kommer fortsatt til å være kjent som Stranda Prolog for våre nåværende kunder, men for nye kunder, på nye markeder, blir vi kjent som en av Marels strategiske partnere. Sammen forplikter vi oss sterkt til å skape verdi for kundene våre gjennom kvalitetsforedling med fokus på fiskevelferd og ansvarlig høsting av oppdrettsfisk.

– For våre ansatte, deres familier og byen Kristiansund er denne transaksjonen en solid anerkjennelse av hardt arbeid og gode prestasjoner, som danner et godt grunnlag og skaper finansiering for nye eventyr. Vi kjenner Marel godt og vet at de har omfattende kunnskaper om bransjen og forretningsdriften vår, sier Hoseth.

– Jeg ser frem til et partnerskap med kolleger i bransjen som også har vært mine venner i mange år.