Dansk landbasert oppdretter reduserte underskuddet i 2017

Nyheter
1393

Men Danish Salmon er fortsatt avhengig av at eierne skyter inn penger. 

Det har vært vært røde tall i regnskapet for Danish Salmon helt siden oppstarten i 2011. Noen ganger har det vært blodrøde tall. I 2015 var underskuddet på 28,5 millioner danske kroner.

Storaksjonær Ole Hatlebakk antydet i april i fjor, at det kunne komme et lite overskudd i 2017. Høye laksepriser ga også grunn til optimisme. Men fasiten viser et nettoresultat på minus 3,3 millioner danske kroner.

Kapitalinnsprøytninger
Ifølge nettstedet Fødevarewatch måtte det Nordjyske selskapet motta kapitalinnsprøytninger i 2016 for å kunne fortsette driften. Ytterligere midler ble spyttet inn i 2017 for å dekke blant annet driftsunderskuddet.

Årsregnskapet for 2017 viser at også at egenkapitalen er tapt, men styreleder Erik Munk Poulsen ser likevel lyst på fremtiden.

– Vi har hatt noen enorme underskudd på vår drift. Det begynner å lykkes for oss nå, fordi vi har fått orden på vår teknologi, og vi forstår fiskens atferd nå.

Håper på pluss i 2019
Han sier at en av hovedgrunnene for at selskapet har tapt så mye penger, er at det er lite erfaringer med produksjon av stor fisk i saltvann på land.

– Det er den koden vi føler vi er i ferd med å knekke. Samtidig stiger den globale interessen for vår teknologi. Derfor er aksjonærene også optimistiske, sier han.

Aksjonærene har da også bestemt seg for å skyte inn fire millioner ekstra i løpet av 2018 – hvis det blir behov. På spørsmål om når han forventer et pluss på bunnlinjen, svarer Munk Poulsen følgende til nettstedet:

– Jeg håper vi kan være i pluss i 2019, men jeg kan ikke garantere det.